Viihdeurheilu – Näin valitset itsellesi sopivan vapaa-ajan urheilulajin

Kuinka ymmärrät, mikä virkistysurheilu on sinulle sopivinta? Vaikka tämä on yksinkertainen kysely, siihen ei ehkä ole helppoa vastausta. Ennen kuin käsittelemme tätä kysymystä, on järkevää tietää urheiluharrastuksen merkitys. Yksinkertaisesti sanottuna, vapaa-ajan urheilu on kaikenlaista urheilutoimintaa tai tilaisuutta, johon henkilö osallistuu koko vapaa-ajan. Yksinkertaisesti sanottuna, se on urheilutehtävä tai -tapahtuma, joka toteutetaan pääasiassa huviksi ja hauskaa varten. Vaikka monissa tapauksissa pastilliseen urheiluun saattaa liittyä rahallisia etuja, se ei yleensä ole päätavoite. Erilaisia ​​muita virkistysmahdollisuuksiin liittyviä syitä ovat muun muassa kunto, terveys ja hyvinvointi, seurustelu, kilpailu sekä urheilutoiminnan tuki.

Tarjolla on lukuisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kaikille ikäluokille sisä- ja ulkokäyttöön. Päättäminen siitä, mitkä valinnat suoritetaan, voi olla todellinen este ja myös tämä eroaa huomattavasti henkilöittäin. Aikaisemmille asiantuntijaurheilijoille päätös voi olla paljon helpompaa, etenkin jos he jatkavat liittymistä erityiseen aikaisempaan asiantuntijaurheiluun (ts. Vapaa-ajan tasoon). Suuri tehtävä valita paras vapaa-ajan liikuntatoiminta on kuitenkin aloittelijoille. Oikeiden valintojen tekemiseksi, jos olet aloittelija, on välttämätöntä ottaa huomioon perusohjeiden noudattaminen:

  1. Valitse urheilutoiminta, josta ymmärrät ja olet intohimoinen: Urheiluharrastus liikkuu tavalla, joka johtaa elämäntapaasi, ja sen seurauksena sen on oltava myös hauska ja miellyttävä. Jos valitset jotain, josta et pidä tai jolla ei ole minkäänlaista asiantuntemusta, voi olla turhauttavaa, vaikka läheiset ystäväsi rakastavat sitä. On vain järkevää etsiä jotain, jonka tunnet sen säännöt ja myös politiikat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei aivan uutta urheilua tai videopeliä voi löytää, mutta se on paljon helpompaa, jos rakastat urheilua.
  2. Mieti päämääriäsi: Kuten edellä keskusteltiin, on olemassa monia syitä, jotka ajavat yksilöitä vapaa-ajan liikuntaan. Tavoitteidesi mukaisen urheilutoiminnan valitseminen, esimerkiksi painon vähentäminen, parantaa vain koko virkistyskokemusta. Joku, joka etsii viihdeurheiluaktiviteetteja lisätyn kehon painon alentamiseksi, voi hyödyntää juoksua, lenkkeilyä, kävelyä, patikointia tai uintia muiden paljon kaloreita polttavien urheilutehtävien joukossa korttien tai videopelien sijasta. Toisaalta joku, joka etsii sosiaalistamista edistävää vapaa-ajan liikuntaa, voisi hyötyä viimeisimmästä.
  3. Tarvittavat välineet, työkalut ja myös työkalut: Erilaiset vapaa-ajan liikunnat voivat vaatia erilaisia ​​laitteita, välineitä tai laitteita tai joissakin tapauksissa mahdollisesti puuttua millään tavalla. Nämä laitteet, keskukset tai laitteet saattavat myös vaihdella kaikkien vaatimusten mukaan. Esimerkiksi jos aiot pelata golfia vapaa-aikana, sinun on ehdottomasti ostettava golfklubi, palloja ja todennäköisesti myös kenkiä. Tarvitset myös tarjotun sekä saatavilla olevan golfkentän pelaamiseen. Joissain tapauksissa, jos sinulla on useampi kuin yksi suosittu vapaa-ajan urheilu, saatat joutua valitsemaan sopivimman keskuksen aikataulun perusteella. On järkevämpää mennä esiintymään läheisellä radalla erityisesti, jos jätät töistä myöhään iltaisin kuin ajaa useita mailia päästäksesi golflinkille (ts. Jos pidät sekä golfista että juoksemisesta).
  4. Ajan saavutettavuus: Koska vapaa-ajan liikunta on harrastusurheilua, parhaan valinta voi ratkaista sen perusteella, kuinka paljon seisokkeja on käytettävissä. Jotkut urheiluharrastukset vievät enemmän aikaa kuin toiset. Lisäksi useita näistä urheilulajeista on vain pelattava ulkona. Jos taas jotkut urheilulajit, kuten juokseminen, lenkkeily, kävely, tennis, koripallo tai uinti, tarjoavat vaihtoehtoja sekä sisä- että ulkotiloissa, useat niistä, esimerkiksi golfin pelaaminen, vaellus, melonta, muutamien mainitseminen, eivät. Vielä enemmän aikaa on, sitä ylimääräiset vaihtoehdot ovat valittavissa, ja päinvastoin.
  5. Kausiluonteisuus: Vaikka tämä ei ehkä olekaan suuri ongelma päiväntasaajan linjan varrella asuville ihmisille, se vaikuttaa ehdottomasti yksilöihin, jotka asuvat paikoissa, joissa on talvikausi ja myös kesäkesäajat. Jotkut virkistysurheilulajit, kuten lunta tarvitsevat, voivat olla helposti saatavilla vain talvella ja vain joissain osissa maailmaa. Joten jos talviurheilu on ainoa suosikki urheiluurheilulajeja, joihin voi osallistua, se tarkoittaa, että suurimmaksi osaksi vuodesta, ts. Muina ajanjaksoina, ei varmasti ole mitään tekemistä. Kun valitaan viihdettä varten sopiva urheilutoiminta, suositellaan käytettäväksi useampaa kuin yhtä vaihtoehtoa erityisesti tilanteessa, jossa kausivaihtelut vaikuttavat siihen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *