Urheilu ja kuntoilu – Miten eri vuodenaikoina kannattaa urheilla

Kun vuodenaikojen säätö, meidän urheilu säätö. Kehomme, varustemme ja myös kuntoharjoitteluemme täytyy muuttua. Lihasmassan valmisteleminen erilaiseen urheilutoimintaan välttää vammoja, parantaa parantumista olemassa olevista vammoista ja parantaa suorituskykyä urheilutoimintojen löytämiseksi.

Alla Coloradon Aspen-laaksossa pyöräilijät ovat tyypillisiä. Rauhallisessa red-rock -kaupungissa Basaltissa pyöräilijät ovat nauttinut loistavasta ratsastamisesta Frying Pan -joen varrella. He ovat jo kuukausia säätäneet pyöräilylihasmassaaan.

Nyt kiinnostuksemme perustuu Aspenin rinteisiin. Itse asiassa kuukausia ennen hiihtohotelleja, jotka ovat avoinna hiihtojaksolle, asukkaat työskentelevät saadakseen ”hiihtäjien jalat” taaksepäin sijaitseville kukkuloille.

Pyöräily hiihtoon: vastakkaiset urheilulajityypit.

Hyödynnämme pyöräily-hiihto-kontrastia näiden urheilutoimintojen erilaisten tarpeiden havaitsemiseen kehossa. Ensinnäkin, pyöräilijät työskentelevät pysyäkseen vinossa paikassa. Kehon etuosassa olevat lihaskudokset, jotka asettivat pyöräilijät eteenpäin taivutettuun asentoon, ovat kiinteät ja tiukka. Ja myös pyöräilijöiden kehon sijoittaminen pyöriensä yli on räikeästi erilaista kuin hiihtäjän asenne.

Pyöräily tapahtuu myös rajoitetussa huoneessa pyörän ympärillä. Pyörällä onnistuneesti ajaminen ja tasapainon ylläpitäminen tarvitsevat ajajan tiukentuakseen pyörän ympärille. Tavoitteena on rajoittaa aluetta, jolla ne toimivat; ts. vähentää heidän ”työtilaa”.

Hiihtäjät, toisaalta, eivät todennäköisesti ole yhtä avaruustietoisia. Heidän työtilaa ei ole määritelty niin tiukasti. Sen lisäksi, että he eivät ole edullisia hiihtäjiä, heidän ei tarvitse harjoitella oleskeluaan.

Niille pyöräilijöille, jotka harrastavat talviurheilua taajamassa ennen hiihtokeskuksen alkamista, niiden lihaskudoksia ei ehdoteta urheilun muutokselle. Hiihto vaatii erilaista tasapainotunnetta kuin pyöräily. Työtila on laajempi. Esteet voivat rajoittaa sinua. Maastomuutokset huomattavasti hiihtäjän jalkojen alapuolella. Hiihtäjän on mukauduttava ja tasapainotettava myös jatkuvasti muuttuessaan.

Muut olosuhteet vaikuttavat kausiluonteisen urheilutoiminnan muutokseen. Ne koostuvat: tarvikkeistasi, vammoistasi, yleisestä liikuntasuhteestasi, sää- ja ympäristöolosuhteista sekä osallistumisesta moniin muihin urheiluaktiviteetteihin.

Urheiluvammojen välttäminen.

Kun muutat kausiluonteista urheiluaktiviteettia, sinun tulee ensisijaisesti huolehtia vammojen välttämisestä. Ennen kuin kausi päättyy, sinun on kunnostettava vartaloasi tulevaa urheilutoimintaa varten. Sinun, urheilijan, täytyy kestää vähintään 4–8 viikkoa suunnitellaksesi seuraavaa urheilua. Jos sinulla on jo olemassa olevia vammoja, saatat tarvita paljon kauemmin.

Jos et tee fyysistä muutosta, olet taipumus alttiiksi vaurioille. On suositeltavaa, että aloitat seuraavan urheilun vähentyneellä fyysisellä intensiteetillä. Suorita tarvittaessa ensisijaiset ennalta ehkäisevät toimenpiteet. Kipeä lihakset ja sydänharjoittelu lisäävät kipua ja nopeuttavat paranemista.

Ajan myöntäminen seuraavan urheilutoiminnan kirjaimellisesti ehdollistamiselle auttaa varmasti paranemista kahdessa menetelmässä. Aluksi se parantaa paranemisolosuhteita niin, että olemassa olevat vammat voivat parantaa. Vahinkoasi voi voimistaa nykyinen urheilulaji. Tai ehkä se ei ole palautumista nykyisen urheilulajisi harjoituksen näkyvyyteen. Harjoituksen muuttaminen saattaa antaa vamman levätä ja paraneda.

Toiseksi, kun aloitat harrastaa seuraavaa urheilua, fyysisesti valmistautuminen antaa varmasti lihaksillesi vastata paljon paremmin uusiin vaatimuksiin. Sinun on vähemmän todennäköistä, että pääset kärsimään upouudesta toiminnasta, samoin kuin todennäköisemmin vahingoittua. Lihakset palautuvat nopeammin. Tämä saa varmasti sinut tuntemaan olosi paremmaksi: stimuloituneempana, voimakkaampana, kaikki valmistautumaan ulospäin ja myös kopioimaan nautinnollisen!

Parempi urheilullinen suorituskyky.

Kaikki nämä urheilutoiminnan esivalmistelun edut lisäävät suorituskykyä. Mikä on suorituskyky ja mitä sen ominaisuuksista voidaan parantaa?

Suorituskyky tarkoittaa kykyäsi osallistua urheilutoimintaan. Se sisältää lihaksesi kykynsä suorittaa tai suorittaa kyseisen urheilutoiminnan perustavanlaatuiset liikkeet. Tehokkuus kuvaa lisäksi tarkalleen miltä sinusta tuntuu liikuntaa harjoitettaessa.

Tehokkuus viittaa myös mitattavissa oleviin toimintoihin. Se voi viitata hetkellisiin vaatimuksiin perustoimintojen suorittamisesta. Se saattaa kuvata vaikeustasoa tiettyjen siirtojen toteuttamisessa. Se saattaa kuvata mielikuvituksellisen ilmaisun sujuvuutta, mielikuvitusta tai komponentteja, jotka paljastetaan näytön näyttämisen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *