Tee urheilusta vieläkin terveellisempää – 4 vinkkiä urheilijoille

Mitä mieltä olet kuullessasi sanan ”kunto”? Näetkö kentällä jalkapalloilijoita, jalkapalloilijoita pyöreällä ympäri, lentopallojoukko rannalla tai tennispuku? Termi ymmärretään tarkoittavan itse urheilua sen sijaan, että se pysyisi kunnossa.

Henkilöt osallistuvat urheiluun erityisistä virkistyskäyttöön liittyvistä syistä, kuten kotiviihteestä, kilpailijoista tai itsetyytyväisyydestä. Koska urheiluun sisältyy fyysistä aktiivisuutta, useimmat terveys- ja kuntoasiantuntijat ja myös terveydenhuollon ammattilaiset tunnustavat, että urheilu on yksi keino pysyä kunnossa ja terveenä. Urheilukunto, toisin kuin ”liikunta” tai ”fyysinen kunto”, tarkoittaa kuitenkin taitojen tai kykyjen luomista. Urheilun terveys ja kunto ovat mahdollisuus henkilökohtaiseen kehitykseen.

Urheilun harrastajilla saattaa olla todennäköisempi säilyttää terveellinen elämäntapa (vaikka jotkut ihmettelevätkin tätä väitettä) kiinteän kurinalaisuuden ja myös fyysisten tarpeiden takia. Urheiluaktiviteetti voi silti tarkoittaa myös rasvanpolttoa, parempaa joustavuutta, enemmän energiaa, samoin kuin monia asioita, joita käytämme kuvaamaan terveellisyyttä. Urheilullinen fyysinen kunto on luonnetta kehittävää harjoittelua.

Urheilu opettaa ihmisiä arvostamaan terveyttään ja hyvinvointiaan. Ilman terveyttä he eivät pystyneet ylläpitämään osallistumiseen välttämätöntä energiaa ja voimaa. Varsinkin jos he harjoittavat ammattiurheilua, heidän toimeentulonsa saattavat riippua heidän terveydestään ja kunnostaan ​​ja terveydestään. Urheilun terveys ja kunto ovat elämäntapa.

Oletetaan hetkellisesti, että olet henkilö, joka vaatii vielä enemmän liikuntaa saadakseen tai pysyäkseen kunnossa ja terveenä. Sinulla on monia vaihtoehtoja: kuntokeskukset, terveyskeskukset, asuinharjoittelu. Voit tehdä aerobisia harjoitusohjelmia, suorittaa painoharjoitteluohjelman tai viettää tunteja kuntopyörällä tai juoksumatolla. Ne ovat kaikki arvokasta toimintaa. Silti useat meistä pitävät niitä yksitoikkoisina. Emme jää heidän kanssaan, koska emme pidä hauskaa. Urheilu fyysinen kunto on hauskaa!

Yksi tapa saada terveeksi ja tasapainoiseksi ja pitää hauskaa samanaikaisesti on etsiä urheiluaktiviteetteja. Voit saada harjoituksen koripallokentällä tai pallopuistossa. Voit osallistua uimakilpailuihin tai juoksua maratoneja. Nämä harjoitusrutiinit sisältävät muita ihmisiä, vuorovaikutusta ja myös hauskaa! Joten, salli väite, että olet itse päättänyt saada harjoituksen urheilu fyysisen kunnon avulla.

Joitakin asioita, jotka sinun täytyy oppia asioista, joita voit tehdä taataksesi, että urheilukunto on sinulle riskitön, terveellinen ohjelma:

  1. Juo paljon

Voimme mennä päiviä, jopa kuukausia, ilman ruokaa. Mutta emme voi elää ilman jatkuvaa juomavettä. Se on tärkein ravinne, jonka koskaan ennen otamme vastaan. Ja kun olet mukana urheiluharrastuksissa, voit hienoa paljon enemmän ja levittää arvokasta nestemäistä kultaa. Itse asiassa, jos menetät paljon nesteitä vaihtamatta niitä, sinulla voi olla todella suuria terveysongelmia. Vakavissa olosuhteissa voit kuolla.

Joten kun olet osallistunut uuvuttavaan harjoitteluun, sinun on aina kulutettava vettä korvaamaan hikoiltasi. Jotkut urheilutoiminnat edellyttävät nesteiden vuotamista niin nopeasti, että niiden muuttaminen pelkällä vedellä ei ole varmasti mahdollista. Itse asiassa liikaa yksinkertaisen veden juominen samanaikaisesti voi aiheuttaa vaarallisen reaktion (veden juominen) kehossa olevan haitallisen elektrolyyttitasapainon takia. Dehydraation ja myös vesimyrkytysten estämiseksi urheilutoimintaa pelattaessa ammattilaiset suosittelevat urheilujuomia. Niitä on kolmessa kategoriassa.

Isotoniset urheilujuomat sisältävät vertailukelpoisen veden ja muiden ravinteiden tasapainon kuin kehossa, mukaan lukien 6-8% sokeria. Hypertoniset urheilujuomat sisältävät paljon vähemmän vettä ja enemmän sokeria kuin keho. Hypotoninen urheilujuoma koostuu vielä enemmän vedestä ja myös vähemmän sokerista kuin keho. Suuri osa markkinoilla olevista urheilujuomista on isotonisia.

Urheilujuomissa on kaksi tärkeätä vaikuttavaa ainetta, jota et löydä tavanomaisesta vedestä: hiilihydraatit ja elektrolyytit. Hiilihydraatit auttavat pitämään energiaastetta korkealla tasolla, ja myös sopiva elektrolyyttitasapaino (koostuu natriumista, kaliumista, kalsiumista, magnesiumista, kloridista, fosfaatista sekä vetykarbonaatista) on elintärkeää terveydelle. Paljon nesteiden juominen on elintärkeää urheilutoimintojen kunto.

2. Syö hedelmiä ja myös vihanneksia

Urheiluun liittyvä työläs harjoittelu vähentää nopeasti välttämättömien mineraalien ja vitamiinien elimistöä. Vihanneksissa ja hedelmissä on tärkeitä ravintoaineita. Kun olet osallistunut urheilun fyysisen kunto-ohjelman ohjelmaan, tee siitä käytännössä päivittäin syödä tummanvihreä kasvis, keltainen tai oranssi hedelmä tai kasvis, punainen hedelmä tai vihannes, pavut tai pähkinät sekä sitrushedelmä. kuten appelsiinit. Urheilu kunto edellyttää terveellistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *