Nuorten urheilu – Ohjatun urheilun tärkeys nuoren elämässä

Urheilu antaa lapsellesi paljon etuja, jotka koostuvat liikunnasta, hauskasta, itseluottavuudesta ja myös naapuruston tunteesta. Ja myös monille lapsille, urheilu on luonnollisin ja iloisin tapa jakaa eleganssia ja myös laatua heidän nuoressa elämässään.

Kun nämä edut pidetään mielessä, ja toivoessasi antaa lapsellesi parhaat mahdollisuudet, tilaat pienet lapsesi vastuullisesti alueellisille nuoriso-ohjelmille vastuullisesti. Tämä on varmasti paras keino lapsille etsiä kiinnostustaan ​​urheilusta, vahvistaa kykyjään ja saada irti kaikesta. Mutta onko se?

Ohjatun urheilun edut

Aikuisten järjestämät organisoidut urheilutoiminnot tarjoavat nuorelle yhden polun oppimiseen ja arvostavat urheilutoimintaa. Kykykeskukset ja myös tavanomaiset kehitysmaiden nuorten liigat tarjoavat ihanteellisesti koulutetulle junalle mahdollisuuden opettaa lapsille erityisiä urheilutoimintataitoja sekä joukkuepelejä pelityön ja elämänopetuksen lisäksi. Oikea ohje, joka on tasapainossa ikäryhmään sopivien kilpailijoiden kanssa ja myös taitotutkinto, voi tarjota ohjelman nuorille osallistujille mahtavaa kokemusta. Lisäksi toimintaa seurataan, ja se auttaa lapsesi turvallisuutta.

Älä kuitenkaan aiheuta väärästä ajattelua siitä, että itse järjestämät urheilut tarjoavat lapsellesi parhaimman kokonaisurheilukokemuksen. Järjestäytynyt urheilutoiminta on vain yksi osa kaavaa.

Inspiroiva alku

Nuoruudessani (kuten ehkä myös omillasi) hauskanpito ja urheilun löytäminen olivat monitahoinen kehityskokemus. Se alkoi isäni esittelemällä minua urheiluun pelaamalla saalis ja tarjoamalla myös joitain perustavia ohjeita. Koska nuori pelata tuolloin nuorten liigassa, voin lisäksi muistaa, että Papa viei minut toisinaan paikalliselle pallopuistoon lämpimänä kesäyönä katsomaan Little Organisation baseball-videopeliä. Ensin muistan jäätelökartion lopettamisen sen jälkeen. Lukiossa kuntokeskuksen ohjaaja aloitti vakio-ohjeemme videopelien valinnassa ja muutti myös urheilua. Kickball-kuntosali kuntosalin aikana ja syvennykset tarjosivat hauskan johdannon ryhmäurheiluun. Seitsemän tai kahdeksanvuotiaana pelasin alkuperäisessä yhteisöpelissä baseballissani ja myös jalkapallopeleissä. Koska olin vain yksi nuorimmista, halusin vain saada satunnaisen tilaisuuden kiinni kierroksesta ja ottaa joitain keinut kotilevyllä. Olin iloinen mahdollisuudesta leikkiä vanhempien poikien kanssa ja olla osa yhteisöjoukkuetta. Laajentuessani ja tullessani vakiintuneemmaksi ammattiurheilijaksi roolini nousi – ja tämä menestys vain ylläpitää nautintoa ja intohimoani urheiluun.

Kehittyminen lopulta itsenäiseksi

Mutta on välttämätöntä tunnistaa, että nämä naapurimaiden pelit olivat paljon muutakin kuin vain urheilua. He myös oppivat kommunikoimaan erilaisten nuorten kanssa – ilman äitien ja isien tai muiden aikuisten apua. Oppimme tarkalleen kuinka vuokrata naapuruston lapsia, organisoida peli, huolehtia erimielisyyksistä, tasapainottaa erityiset kilpailuinstinktimme joukkueessa olevien muiden vaatimuksiin ja muuten huolehtia videopelistä niin, että kaikki halusivat (tai vähintään etenivät) ) pelata. Tyypillisesti se oli yhdenmukaistava teko pitää kaikki tyytyväisinä ja peli jatkui. Pelit vedoten siihen, kuka pelasi, ja myös mielialaan, pelit korostivat joko tahatonta nautinnollista tai merkittävää kilpailua. Mutta mikä tärkeintä, sääntelimme kokemuksemme – opimme olemaan paljon itsenäisempiä.

Urheilun kannustava rooli nuoruudessa

Meille nuoruudemme järjestämät urheilutoimintatehtävät olivat erillisiä, toisiaan täydentäviä kokemuksia, jotka auttoivat täyttämään arkipäiväiltamme ja myös lauantaina aikaisin aamuisin. Jotenkin järjestäytynyt urheilu merkitsi päivittäisen nautinnon ja pelien virallista testiä. Hyväksyimme, että nämä nuorten liigat olivat vanhempien johtamia, jopa rakenteellisempia ja yleensä erityisen kilpailukykyisiä. Se oli silti hämmästyttävä, palkitseva kokemus – hoitavien ohjaajien johtama, tasapainoinen kilpailu, oppiminen ja nautinnollisuus. Se ei tarkoita, etteivät olleet stressin, huolen ja tylsyyden hetket – tai ajoittain huono valmennus. Ensimmäisenä jalkapallovuotena olin nuorin (samoin kuin kevyin). Yrittäminen käsitellä isompia poikia oli pelottava kokemus. Pelatessaan nuoria baseballia muistan myös, että joka vuosi kohtasin syöttäjän, jolla oli hämmästyttävä lämmitin, mutta joka oli lisäksi erittäin villi. Kaikki meistä pelkäsivät tuota kannua, mutta tiesimme, että jos otamme riittävästi kentiä, on todennäköistä, että hän kävelee meihin (mutta ei mieluiten, että löi meitä).

Joten mitkä olivat olennaiset komponentit, jotka muodostivat nuoriso-urheilutoiminnan kokemukseni?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *